Contact

Kansen en mogelijkheden op een rij

Kom naar één van de wekelijkse taijiquanlessen (zie Lessen).

  1. Maak een afspraak voor een inspirerende privé-les.

  2. Begin zelf een groep en nodig Nol Twigt uit als leraar. Dit is wat je nodig hebt: minimaal 6 leerlingen en een geschikte lesruimte of (buiten-)locatie.

  3. Maak een afspraak voor een taijiquan demonstratie of demonstratie-les.  Ideaal om even de zinnen te verzetten en even ‘in je lijf’ te komen. Oefeningen die je met een partner doet kunnen goed werken om mensen bij elkaar te brengen.

  4. Geef je op voor een workshop die dieper in gaat op de dingen van elke dag: denken, voelen, doen. Zodra er genoeg belangstelling is organiseert Nol Twigt de betreffende workshop.

Taijischool OneMoves

Laanstaat 99B

3743BD  Baarn

T 06-11446489

info@onemoves.nl

 

Workshops

Onderstaande workshops gaan over de drie basis-aspecten van het leven waar ieder mens elke dag mee te maken heeft: denken, voelen, doen. Over alledrie valt zoveel meer te zeggen dan wat we op school leren....

1. Taijiquan (doen, bewegingskunst). Taijiquan is nog steeds niet zo bekend als yoga. De oosterse achtergrond (yin-yang), de doelen en de doelgroepen komen in grote lijnen overeen. Belangrijk verschil is dat taijiquan van oorsprong vechtkunst is. Maar wel zachte ‘innerlijke’ vechtkunst. Een ander belangrijk verschil is dat taijiquan toetsbaar is door middel van ‘pushing hands’ oefeningen. Als je goed bent in taijiquan kun je meegaan met elke beweging van je tegenstander. Dat geldt niet alleen op fysiek- maar ook op mentaal niveau. Als je iemand echt niet meer om kunt duwen heeft hij aantoonbaar een hoog niveau taijiquan bereikt.

2. EBB (voelen, bewustwording, oftewel de kunst van het verwerken van emoties). EBB staat voor Emotie Beweging Bewustzijn. Ons bewustzijn groeit en verandert voortdurend. Die groei gaat gepaard met emoties, die elkaar volgens bepaalde wetmatigheden opvolgen. Het emotionele verwerkingsproces is identiek aan het bewustwordingsproces. EBB brengt in kaart hoe het werkt en leert je hoe je je relatie met de vier basis-emoties (angst, verdriet, woede en plezier) kunt verbeteren. Dit is de meest effectieve manier om meer plezier in je leven te ervaren. Daar gaat het om!

3. Columbus Design Method (denken, ontwerpen, oftewel de kunst van het beslissen). Dit is een geavanceerde ontwerpmethode, die tot verrassend inventieve resultaten leidt. Columbus Design Method is ontwikkeld om innovatieve productontwerpen te maken. Omdat Columbus Design Method een abstract karakter heeft, is de methode in principe toepasbaar voor elke beslissing die je neemt. Columbus komt het meest tot zijn recht bij beslissingen waar innovatie een rol speelt. Dit kunnen ook management- of marketing beslissingen zijn.