Lessen

 

Lestijden

Maandag 20.00 - 21.30 Baarn (Pekingtuin)

Donderdag 20.00 - 21.30 Baarn (Pekingtuin)

Zondag 9.00 -10.30 Baarn (Natuur kampeerterrein bij de Bosbadlaan)


Lesplaatsen

De taijitrainingen zijn normaal gesproken in de open lucht, tenzij het donker is, regent of sneeuwt. De Baarnse avondlessen zijn in de wintertijd en bij slecht weer in de zaal.  Adres: Wagenaarlaan 10, 3741GE  Baarn.


Pekingtuin Baarn

In de zomermaanden trainen we op de maandag- en donderdagavond middenin de prachtige Pekingtuin, in het centrum van Baarn. Wel in het openbaar, maar nooit storend druk.


Buitentraining zondagmorgen

Op de zondagmorgen trainen we vrijwel het hele jaar door buiten. Sinds janari 2018 zijn we weer terug bij het Natuur kampeerterrein bij de Bosbadlaan. Als daar kampeerders zijn trainen we op een grasveldje langs de Zwarteweg, bij Lage Vuursche, waar het het hele jaar door onbeschrijflijk heerlijk rustig is.

Taijiquan voor organisaties

Nol Twigt geeft graag taiji demonstratielessen voor bedrijven en andere organisaties. Deze lessen worden toegespitst op het doel van de bijeenkomst. Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  1. Ontspanning – in pauzes van vergaderingen, lezingen en dergelijke,

  2. Bewegen en gezondheid – gericht op prestatieverbetering,

  3. Mensen op een andere manier met elkaar in contact brengen – partneroefeningen,

  4. Blikverruiming – uitgangspunten zoals ‘zachtheid overwint hardheid’ of ‘wie meegaat met de beweging kan niet geraakt worden’ zijn zowel bruikbaar binnen een organisatie als in de concurrentiestrijd.


Effecten

Bedrijfstaijiquan werkt prestatieverhogend. Het helpt om het ziekteverzuim terug te dringen en het is goed voor de algehele lichaamsconditie, het concentratievermogen en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. De investering in ontspanning en gezondheid wordt gegarandeerd dubbel en dwars terugverdiend.


Mogelijkheden

  1. 1.De tijdsduur van een taijiquan demonstratie is minimaal 10 minuten.

  2. 2.Een demonstratieles waar iedereen aan mee kan doen duurt minimaal een half uur. Ideaal vanuit taijiquan gezien is anderhalf uur.

  3. 3.Een serie van meerdere lessen geeft de mogelijkheid om echt taiji-kennis op te bouwen. Er zijn ondertussen al heel wat bedrijven waarbij men elke ochtend begint met een half uur taijiquan. De eerste weken leidt de leraar de lessen. Na verloop van tijd wordt de aanwezigheid van een leraar teruggebracht naar eens per week of minder.

Aanmelden wekelijkse lessen

Telefoon 06-11446489

Mail info@onemoves.nl.


Lesgeld

Voor 50 euro per maand kun je deelnemen aan alle wekelijkse lessen van taijischool OneMoves. Het maandbedrag is gebaseerd op één les per week, of 4 lessen per maand. De meeste taiji-leerlingen komen twee keer per week naar de les, zodat ze ondanks alle vakanties en andere vrije dagen altijd wel op minimaal 50 lessen per jaar uitkomen.


Losse lessen (1,5 uur) kosten € 12,50.


Lesgeld kan je overmaken op IBAN NL02TRIO0254602983 ten name van ‘Het Gele Veld’, onder vermelding van de lesdata.

Privé lessen en duolessen

Sommige mensen vinden het prettig om alleen te trainen of met zijn tweeën. Je kunt dan intensief werken aan een gedeelte van de lao jia vorm naar keuze. In dat geval kies je voor een privé les of een duo-les. Vaak is een half uur genoeg en echt net zo betaalbaar als bijvoorbeeld een pianoles:


Privé les  25 euro voor een half uur, 35 euro voor drie kwartier, 45 euro voor een uur.


Duoles is per persoon 15 euro voor een half uur, 20 euro voor drie kwartier en 25 euro voor een uur.


Trio lessen van drie kwartier of een uur zijn ook mogelijk. Per persoon betaal je dan 15 euro (drie kwartier) of 20 euro (1 uur).

Taijiquan voor uw bedrijf

De principes van taijiquan zijn niet alleen toepasbaar op mensen. Ook een organisatie kun je maximaal in balans en in haar kracht brengen. Organisaties moeten weerbaar zijn ten opzichte van concurrenten en ze moeten zich flexibel aanpassen aan wisselende omstandigheden.

De leer der veranderingen is het uitgangspunt van taijiquan. Deze (Taoïstische) leer stelt niet alleen dat je je voordeel kunt doen met elke verandering, maar leert je ook hoe je dat doet. Uitgangspunt daarbij is een uiterst efficiënt gebruik van je energie en een goed uitgewerkte innerlijke structuur.

Achtergrond

Als industrieel ontwerper heb ik de nodige ervaring in het bedrijfsleven. Ik heb me verdiept in de kunst van het beslissingen nemen en in sociocratie. Deze achtergrond inspireert tot nieuwe bewegingen in oude structuren, een nieuwe visie op oude vraagstukken.

Taiji-les als cadeau

Een goede gezondheid is het mooiste cadeau dat je iemand kan geven.

Soms hebben mensen net een klein duwtje in de rug nodig om zo’n drempel te nemen. Lukt het, dan blijven mensen vaak hun leven lang taijiquan beoefenen. In dat geval heeft die eerste taiji-les een enorme impact: meer lichaamsbeweging, meer geestelijke rust, een positieve en weerbare levenshouding.


Zo werkt het

1. Druk op de hierboven op de knop voor een cadeau-bon en print het PDF bestand uit op een A4-tje.

2. Mooie envelop of lintje er omheen doe je zelf.

3. Voordat de ontvanger naar de taiji-les gaat maak het geld over op IBAN NL02TRIO0254602983,

ten name van ‘Het Gele Veld’,

Vermeld van de naam van de ontvanger.

De cadeaubon kan door de ontvanger worden ingewisseld voor taiji-lessen zodra het vermelde bedrag bij ons is binnengekomen.

Cadeaubon 
1 maand taiji-lesLessen_files/Maand%20taiji-les_1.pdf
Cadeaubon 
1 privé taiji-lesLessen_files/Prive%CC%81les_1.pdf
Cadeaubon 
1 proefles taijiquanLessen_files/Proefles%20taijiquan_1.pdf
Cadeaubon 
2 taiji-lessenLessen_files/Twee%20taiji-lessen_1.pdf

Workshop kalender 2018


Frank Marquardt workshop

25-26 augustus 2018Taiji festival STN

tijd        10 november 2018

plaats    Olympos Utrecht, Nederland

info        www.taijiquan.nl

Cursus materiaal

Wie de laojia vorm al een beetje kent maar een naslagwerk zoekt kan hier de namen en nummers van de bewegingen vinden:

Lao Jia counting.pdf

Een prachtige langzame, goed gearticuleerde uitvoering van de lao jia vorm vind je hier, op de website van Frank Marquardt.

Belangrijke achtergrondinformatie over de bewegingsprincipes vind je in dit filmpje over de lemniscaat beweging.